Φιλοσοφία

Σε μια τόσο ιδιαίτερη και δύσκολη συνθήκη όπως αυτή του θανάτου, η φροντίδα, η κατανόηση και η ενσυναίσθηση αποτελούν ουσιαστικό στήριγμα για όποιον βιώνει την εμπειρία αυτή. Κι αυτό ακριβώς είναι το alivio.

Είναι η ουσία της λέξης «ανακούφιση». Η μέριμνα που διευκολύνει το άτομο και τους οικείους του σε ό,τι χρειαστούν. Και κυρίως, ο σεβασμός που απαιτείται σε μια τέτοια περίσταση. 

 

 

 

Το τέλος του κύκλου της ζωής -και κυρίως το πώς το βιώνει ο καθένας μας- αποτελεί μία από τις πλέον προσωπικές εμπειρίες. Είτε αφορά μια αιφνίδια είτε μια αναμενόμενη απώλεια, είναι ένα γεγονός για το οποίο σχεδόν κανείς δεν είναι πραγματικά προετοιμασμένος -σε επίπεδο διαχείρισης συναισθημάτων, αντιδράσεων, αλλά και πρακτικών αναγκών.
 

Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται και συμβάλλει το alivio.

 

Προσφέρει έγκυρη ενημέρωση και υποστήριξη για τα διαδικαστικά θέματα που θα κληθείτε να επιλύσετε.

 

Υποστηρίζει εσάς και τους οικείους σας σε κάθε στάδιο διαχείρισης αυτής της ιδιαίτερης συνθήκης.

 

Και φυσικά, προσφέρει μια εμπεριστατωμένη άποψη μέσα από μια εκτεταμένη σχετική αρθρογραφία.

υποστήριξη

Σε πρακτικό επίπεδο, ο απλός και εύχρηστος οδηγός μας πρώτων ενεργειών και δράσεων, περιγράφει απλά και κατανοητά όλες τις άμεσες διαδικασίες που απαιτούνται από εσάς μετά το μοιραίο γεγονός. Επιπλέον, το alivio βρίσκεται δίπλα σας σε ό,τι αφορά την επιλογή του κατάλληλου γραφείου τελετών. 

Έχουμε επιλέξει επαγγελματίες του κλάδου της κηδείας που έχουν δεσμευτεί να ανταποκρίνονται όσο καλύτερα γίνεται στις νέες προσδοκίες των οικογενειών και επιθυμούν να αναδείξουν την ποιοτική τους προσέγγιση και τις ανθρώπινες αξίες τους.

ανθρώπινη προσέγγιση

Σε επίπεδο υποστήριξης, στη σχετική αρθρογραφία που προσφέρει το alivio σε συνεργασία με διακεκριμένους ψυχιάτρους και ψυχολόγους, μπορείτε να βρείτε άρθρα τόσο για τη διαχείριση της επερχόμενης απώλειας, όσο και του πένθους. Με ανθρώπινη και ταυτόχρονα τεκμηριωμένη θέση, προσεγγίζουμε θέματα όπως η υποστήριξη ατόμων σε τελικό στάδιο, η απώλεια ενός συντρόφου, γονιού ή παιδιού, η αναγνώριση των συμπτωμάτων που απαιτούν την ανάγκη επαγγελματικής υποστήριξης, και πολλά άλλα.

 

δημοσιογραφικό site

Το επιστημονικό περιεχόμενο του alivio πλαισιώνεται και από σχετική ειδησεογραφία, με πρωτογενή ρεπορτάζ και αφιερώματα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Κείμενα και συνεντεύξεις, αποτυπώνουν απόψεις και γεγονότα γύρω από την κουλτούρα του θανάτου και το τέλος του κύκλου της ζωής, έγκυρα και χωρίς προκαταλήψεις.
 

σκοπός

Μέσα απ’ όλα τα παραπάνω, φαίνεται ξεκάθαρα ο διπλός σκοπός του alivio.

 

Πρώτον, το ν’ αποτελέσει ένα μέσο υποστήριξης και εξυπηρέτησης -σε πρακτικό ή συναισθηματικό επίπεδο- για όποιον τ’ αναζητά.

 

Δεύτερον, το να συμβάλλει με τη συνδρομή ειδικών επαγγελματιών στην άρση των προκαταλήψεων και των παρωχημένων πεποιθήσεων που αφορούν τον θάνατο, αναδεικνύοντας παράλληλα με τρόπο άμεσο και κατανοητό πως είναι ένα γεγονός που αποτελεί κομμάτι της ζωής.